Wednesday, February 28, 2007

Super paradni konj Slovenske borze KRKA!


Danes je bilo zaznati, močnejše unovčevanje dobičkov, kajti zamenjanih je bilo za 3.milionov evrov delnic, kar je tudi močneje vplivalo na nadalno korekcijo Krkine delnice, ki danes pristala na 840 € za delnico, sredi trgovlanega dne pa je bilo tudi opaziti posle sklenjene okoli 832 €. Vse pa nakazuje na nadalno korekcijo, seveda se vsi nebi strinjali, da ja potrebna koerkcija te delnice, če bi malo primerjali ostale generične farmacevte, bi pa presenečeno ugotovil, kako visoko precenjena je delnica Krke. Osebno pričakujem še nadalno korekcijo, ki bi se po mojem mnenju lahko vstavila nekje pri 700-800€ za delnico. Pri 700 € ter napovedani razdelitvi delnice na 10 delov, bi bil nakup ponovno zanimiv, zaradi psihološkega učinka, ki ga bo imela razdelitev delnice, pri večini navdušencev nad Krkino delnico. Že stari Kostalany je govoril, o pomembnosti psihološkega učinka na borzi, še posbej psihologija množice, ko drvi eden drvi večina.

Po analizi Credit Suisse, kjer so Krki določili vrednost na 762 evrov, so svojo analizo objavili še v Citigroup, podali pa so priporočila za prodajo. Vse to potrdjuje, da se začenja korekcija delnice Krke.

Seveda so tudi ostali paradni konji slovenske borze ostali v rdečem razen aerodroma ljubljana, korekcija je udarila tudi po investicijskih družbah najbol pa po NFD 1.

Tudi v svetu se nadaljuje korekcija najbol na Ameriški borzi DJ 3,3% medtem ko v evropi ni bilo tako močnega nihanja in se je gibalo okoli 1%, vendar se je nadaljevalo na razvijajočih se trgih najbol v Indiji in sicer 4%, ruski RTS 3,5%, medtem, ko se je kitajski indeks po včerajšnem padcu pobral in pristal 3,95% v zelenem, je pa zato močneje zanihalo na Hong Kongški borzi 2,5% v rdeče območje.
Ponovno pa so bili zeleno obarvani indeksi bivše juge.

Ostane nam torej samo, še čakanje na prvo predkorekcijo v letu 2007, v glavnem pričakujem močnejšo korekcijo marec april.

Začetek leta 2007 je bil preveč rožnat, da bilo nadaljevali z takim tempom.

No comments: